Despre curs
Cursurile de cofetarie online pentru incepatori sunt o modalitate excelenta de a invata bazele cofetariei si de a intelege tehnicile, cu scopul de a aplica mai apoi aceste informatii in pasiunea ta. Caci trebuie sa recunoastem ca pasiunea este cea care ne aduce pe acest drum ce mai apoi poate imbraca diverse forme, de la a gati un dulce bun si curat pentru familie si prieteni pana la a face din asta o afacere. Cert e ca nu exista limite cand vine vorba de cofetarie, atat ca lucru in sine, cat si ca dezvoltare ulterioara!
Acest curs de cofetarie online a fost gandit in asa fel incat sa acopere bazele cofetariei, de la teorie pana la a realiza un tort. Cursul include atat informatii teoretice despre ingrediente si tehnici de lucru, cat si informatii vizuale structurate sub forma unor video-uri. Este astfel un curs complex ce reprezinta un inceput perfect intr-ale cofetariei pentru cineva care abia si-a descoperit aceasta pasiune sau care doreste sa porneasca in aceasta directie.
Acest curs online de cofetarie pentru incepatori cuprinde:
- Modul 1 – Informatii introductive despre ingrediente si tehnici de lucru: zahar, oua, pectina, gelatina, faina, dar si informatii despre coacerea produselor de cofetarie ori despre formarea glutenului.
- Modul 2 – Informatii despre folosirea duriurilor si a spriturilor
- Modul 3 – Bezeaua – teorie si ebook despre bezele crocante si cum le putem obtine
- Modul 4 – Aluatul fraged – teorie si 3 retete de tarte: Sable Breton cu fistic, Pate brisee cheesecake cu capsune, Pate brisee cu ciuperci.
- Modul 5 – Cupcakes – 4 retete si video cu realizarea acestora ( Snikers, Triple Choc, Basilique, Orange)
- Modul 6 – Checuri moderne – 3 retete (chec cu ciocolata neagra, chec cu mandarine, chec cu citrice si bezea)
- Modul 7 – Carrot Cake – realizarea unui tort, de la blaturi, la montaj si acoperirea in crema pentru decor. (video)
- Modul 8 – Savarina si amandina – realizarea celor doua produse, insotita de video
Dincolo de retete in sine, cursul cuprinde notiuni teoretice despre ingrediente si tehnici de lucru, astfel incat sa puteti intelege mai multe despre ce se intampla in spatele retetelor. Aceste notiuni teoretice includ: informatii despre zahar, oua sau faina, informatii despre caramelizare, despre aluatul fraged, despre aluatul framantat si formarea glutenului, despre cremeux, despre montajul unui tort, despre blaturi sau bezea. Este un curs complex ce trece printr-o gama variata de notiuni teoretice si practice, astfel incat sa aveti o idee cat mai clara asupra cofetariei si sa va raspunda la anumite intrebari.
Ce primesti dupa inscrierea la curs?
- Acces nelimitat la suport de curs scris de tip PDF incluse, fisiere ce pot fi descarcate pe dispozitivul personal si printate
- Acces nelimitat la lectiile video preinregistrate
- Comunicare directa cu trainerul prin Whatsapp sau email
- Acces la chestionare de verificare a cunostintelor
- Diploma de participare (ne-acreditata)
Conținut curs
Modul 1 – Notiuni introductive – Bazele cofetariei
Agenti de aromatizare – ce sunt si cum se combina
Despre zahar
Despre faina
Glutenul – ce este si cum se formeaza
Ouale in cofetarie
Coacerea produselor de cofetarie
Despre pectina
Despre gelatina
Testeaza-ti nivelul de cunostinte teoretice in cofetarie!