Trimite-mi noutati despre cursuri!

Curs Cofetarie Pentru Incepatori

Categorii: Cursuri video
Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Cursurile de cofetarie online pentru incepatori sunt o modalitate excelenta de a invata bazele cofetariei si de a intelege tehnicile, cu scopul de a aplica mai apoi aceste informatii in pasiunea ta. Caci trebuie sa recunoastem ca pasiunea este cea care ne aduce pe acest drum ce mai apoi poate imbraca diverse forme, de la a gati un dulce bun si curat pentru familie si prieteni pana la a face din asta o afacere. Cert e ca nu exista limite cand vine vorba de cofetarie, atat ca lucru in sine, cat si ca dezvoltare ulterioara!

Acest curs de cofetarie online a fost gandit in asa fel incat sa acopere bazele cofetariei, de la teorie pana la a realiza un tort. Cursul include atat informatii teoretice despre ingrediente si tehnici de lucru, cat si informatii vizuale structurate sub forma unor video-uri. Este astfel un curs complex ce reprezinta un inceput perfect intr-ale cofetariei pentru cineva care abia si-a descoperit aceasta pasiune sau care doreste sa porneasca in aceasta directie.

Acest curs online de cofetarie pentru incepatori cuprinde:

  • Modul 1Informatii introductive despre ingrediente si tehnici de lucru: zahar, oua, pectina, gelatina, faina, dar si informatii despre coacerea produselor de cofetarie ori despre formarea glutenului.
  • Modul 2 Informatii despre folosirea duriurilor si a spriturilor
  • Modul 3Bezeaua – teorie si ebook despre bezele crocante si cum le putem obtine
  • Modul 4Aluatul fraged – teorie si 3 retete de tarte: Sable Breton cu fistic, Pate brisee cheesecake cu capsune, Pate brisee cu ciuperci.
  • Modul 5Cupcakes – 4 retete si video cu realizarea acestora ( Snikers, Triple Choc, Basilique, Orange)
  • Modul 6Checuri moderne – 3 retete (chec cu ciocolata neagra, chec cu mandarine, chec cu citrice si bezea)
  • Modul 7Carrot Cake – realizarea unui tort, de la blaturi, la montaj si acoperirea in crema pentru decor. (video)
  • Modul 8Savarina si amandina – realizarea celor doua produse, insotita de video

Dincolo de retete in sine, cursul cuprinde notiuni teoretice despre ingrediente si tehnici de lucru, astfel incat sa puteti intelege mai multe despre ce se intampla in spatele retetelor. Aceste notiuni teoretice includ: informatii despre zahar, oua sau faina, informatii despre caramelizare, despre aluatul fraged, despre aluatul framantat si formarea glutenului, despre cremeux, despre montajul unui tort, despre blaturi sau bezea. Este un curs complex ce trece printr-o gama variata de notiuni teoretice si practice, astfel incat sa aveti o idee cat mai clara asupra cofetariei si sa va raspunda la anumite intrebari.

Ce primesti dupa inscrierea la curs?

  • Acces nelimitat la suport de curs scris de tip PDF incluse, fisiere ce pot fi descarcate pe dispozitivul personal si printate
  • Acces nelimitat la lectiile video preinregistrate
  • Comunicare directa cu trainerul prin Whatsapp sau email
  • Acces la chestionare de verificare a cunostintelor
  • Diploma de participare (ne-acreditata)

Ce vei învăța?

  • Notiuni teoretice despre ingredientele folosite in cofetarie
  • Informatii teoretice despre tehnicile de lucru
  • Informatii despre gluten si cum se formeaza
  • Teorie despre aluatul fraged si aplicatiile lui
  • Teorie despre aluaturile framantate
  • Teorie despre cupcakes
  • Ce este si cum se face caramelizarea
  • Informatii despre blaturi
  • Informatii despre montajul unui tort
  • Ce este bezeaua si cum se face
  • Ce este cremeux si cum se face
  • Cum acoperim un tort in crema de unt
  • Cum realizam checuri moderne, cu gusturi si texturi interesante
  • Cum realizam o savarina
  • Cum insiropam in mod corect o savarina
  • Ce este un ganache spumat
  • Ce sunt duiurile si spriturile si cum le folosim
  • Cum realizam bezele crocante

Conținut curs

Modul 1 – Notiuni introductive – Bazele cofetariei
Informatii introductive despre ingrediente si tehnici de lucru

  • Agenti de aromatizare – ce sunt si cum se combina
  • Despre zahar
  • Despre faina
  • Glutenul – ce este si cum se formeaza
  • Ouale in cofetarie
  • Coacerea produselor de cofetarie
  • Despre pectina
  • Despre gelatina
  • Testeaza-ti nivelul de cunostinte teoretice in cofetarie!

Modul 2 – Duiuri si sprituri
Detalii despre duiuri, sprituri si turnarea cu posul.

Modul 3 – Bezeaua

Modul 4 – Aluatul fraged – tarte
Informatii generale despre aluatul fraged

Modul 5 – Cupcakes

Modul 6 – Checuri moderne

Modul 7 – Carrot Cake

Modul 8 – Savarina si amandina (modernizate)
Informatii despre realizarea savarinelor si amandinelor

Contact trainer

Tema pentru acasa