Despre curs
Atelier online ce contine suport de curs scris + video (filmare in timp real)
Daca ar fi sa traducem mot-a-mot cuvantul cupcakes, ne-am da seama ca termenul desemneaza un tort realizat intr-o forma mica. Asadar cupcakes sunt torturi in miniatura si le putem trata ca atare. Ori asta este o descoperire importanta din punctul meu de vedere, caci cupcakes sunt in general privite ca fiind produse lipsite de gust ori de textura si cu crema prea grase ori prea dulci. Eu insa va propun 4 retete care sfideaza perceptia generala asupra cupcakes, dovedind ca gustul produselor de cofetarie nu e o chestiune de tipicitate a produsului, ci o chestiune de ingrediente folosite, arome adaugate si retetar in sine. De altfel, gustul primeaza intotdeauna in cofetarie, acesta fiind primul aspect la care ar trebui sa ne gandim atunci cand proiectam sau realizam o prajitura noua. Dupa ce am definitivat gustul ne putem concentra si pe aspectul exterior care in conceptia mea ar trebui sa continue povestea pe care dorim sa o spunem prin gust. Aspectul exterior este important, dar nu as zice esential, caci estetica produselor de cofetarie poate fi imbunatatita prin practica. Doar in acest fel desertul final va fi unul de succes!
Cele 4 retete incluse in acest atelier online sunt:
- Snikers – ciocolata, caramel si arahide
- Triple Choc – doza tripla de ciocolata
- Basilique – busuioc si capsune
- Orange – portocala si cardamom
Avem asadar patru retete ce trec printr-o varietate de arome si ingrediente, tehnicile fiind si el foarte diversificate. Pe parcursul acestui atelier vom invata si vom realiza tehnici precum: caramelizarea umeda, emulsifiere, spumare, incorporare aer in diferite amestecuri, decor simplu de ciocolata, diferenta dintre ciocolata veritabila si ciocolata surogat, creme pentru decor, ganache, marmelada de fructe si lucrul cu pectina NH.
Aceste cupcakes sunt desertul perfect pentru orice ciocolatos. Cu a lor doza tripla de ciocolata, sunt intense, aromate, extrem de fine si cremoase, cu un exterior care iti indica eleganta si rafinament. Interiorul este un sos fudge absolut delicios, iar crema folosita la decor se remarca si ea printr-o cremozitate iesita din comun.
Inspirate din celebrul desert Snickers, aceste cupcakes combina un blat umed cu multa ciocolata si unt cu un interior de caramel moale usor sarat si o crema fina cu unt de arahide, totul finisat cu putina textura provenita din adaosul de arahide caramelizate. Devin astfel desertul perfect pentru oricine adora untul de arahide, caramelul sau ciocolata, luate separat sau impreuna! Sunt aromate, texturate, iar decorul de ciocolata le da un aer elegant, completand astfel imaginea unui desert perfect!
Busuiocul nu a fost niciodata mai bine acompaniat decat in aceste cupcakes, avand alaturi ca aroma capsunele intense si note subtile de lamaie. Sunt poate cele mai delicate cupcakes dintre cele patru, un regal de culoare si aroma si preferatele mele, caci ador busuiocul in prajituri, atat coloristic cat si ca gust.
Portocala este o aroma usor de acompaniat cu multe alte ingrediente, dar alaturi de cardamom straluceste. Blatul cu faina de porumb adauga atat textura, cat si gust plus culoare, astfel incat cupcakes finale sunt delicioase si cu un aspect pe masura! Aceste cupcakes reuseste sa fie fresh si sa te faca sa mai vrei inca una si inca una cu a lor textura si arome incredibile!
Acest curs cuprinde:
- Suport de curs vizual (video al intregului atelier -filmare timp real in total 2h54min de filmare)
- Retetele in format printabil
- Necesar ustensile
- Necesar ingrediente
- Informatii despre blaturi
- Informatii despre gelatina
- Informatii despre combinatii de gust si agenti de aromatizare
- Sfaturi pentru cupcakes reusite
Conținut curs
Introducere
Echipamente si ustensile
Agenti de aromatizare – teorie
Blaturi – teorie
Zaharul in cofetarie – teorie
Gelatina – Teorie