Despre curs
Acest atelier online contine suport scris + video
Afinele sunt printre cele mai delicate fructe din punct de vedere al gustului si cu adevarat impresionante prin culoare. In combinatie cu lamaia, puteti obtine deserturi delicate, precum acest tort cu afine din belsug, atat in crema cat si in blat. Nicio picatura de colorant chimic nu-si gaseste loc in blat sau in crema, aceasta culoare incredibila fiind obtinuta natural din piureul de afine adaugat.
Interesant la acest tort este insa nu doar culoarea, ci si delicatetea sa. Blatul este fraged, pufos, aerat, iar crema este densa si se topeste in gura cu fiecare lingurita de tort. Siropul de lamaie completeaza tabloul unui tort monografic am putea spune.
Tortul monografic este o prajitura in care gustul provine de la un ingredient folosit in toate straturile prajiturii, potentand astfel gustul final al deserturlui. Vorbim uneori de torturi monografice cu ciocolata, alteori de condimente sau citrice, insa aici este vorba despre un alt fruct. Si nu orice fruct, ci unul extrem de delicat, cu o aroma ce nu poate fi surprinsa decat atunci cand aceasta este in cantitate mai mare. Acesta este de altfel si motivul pentru care am introdus afinele atat in crema cat si in blat in acest tort – potentarea unui gust prea delicat pentru a se pierde intr-un singur strat al tortului.
Elementele acestui tort sunt (in format scris + video):
- Blat cu afine
- Ganache spumat cu afine
- Marmelada de afine
- Sirop de lamaie
- Crema de unt cu lapte condensat
- Drip – ganache de ciocolata
- Elemente de decor – acadele din isomalt
Vom invata asadar sa facem nu doar tortul in sine, ci si cum sa realizam si sa turnam glazura drip deasupra tortului si cum sa facem acadele din isomalt pentru decor. Asta pentru ca imi place sa impartasesc cu voi cat mai multe din ce stiu, incercand mereu ca informatia prezentata sa fie mereu corecta si la zi, sa va ajute sa cresteti aceasta pasiune si sa deveniti mai buni pe zi ce trece!
Conținut curs
Introducere
Reteta completa
Ingrediente
Agenti de aromatizare in cofetarie – teorie
Zaharul in cofetarie – teorie
Echipamente si ustensile