Blueberry – Tort cu afine

  • Nivel curs: Începător

Descriere

Afinele sunt printre cele mai delicate fructe din punct de vedere al gustului si cu adevarat impresionante prin culoare. In combinatie cu lamaia, puteti obtine deserturi delicate, precum acest tort cu afine din belsug, atat in crema cat si in blat. Nicio picatura de colorant chimic nu-si gaseste loc in blat sau in crema, aceasta culoare incredibila fiind obtinuta natural din piureul de afine adaugat.
blueberry - tort cu afine

Interesant la acest tort este insa nu doar culoarea, ci si delicatetea sa. Blatul este fraged, pufos, aerat, iar crema este densa si se topeste in gura cu fiecare lingurita de tort. Siropul de lamaie completeaza tabloul unui tort monografic am putea spune.

tort cu afine si lamaie

Tortul monografic este o prajitura in care gustul provine de la un ingredient folosit in toate straturile prajiturii, potetand astfel gustul final al deserturlui. Vorbim uneori de torturi monografice cu ciocolata, alteori de condimente sau citrice, insa aici este vorba despre un alt fruct. Si nu orice fruct, ci unul extrem de delicat, cu o aroma ce nu poate fi surprinsa decat atunci cand aceasta este in cantitate mai mare. Acesta este de altfel si motivul pentru care am introdus afinele atat in crema cat si in blat in acest tort – potentarea unui gust prea delicat pentru a se pierde intr-un singur strat al tortului.

blueberry - tort cu afine

Elementele acestui tort sunt:

  • Blat cu afine
  • Ganache spumat cu afine
  • Marmelada de afine
  • Sirop de lamaie
  • Crema de unt cu lapte condensat
  • Drip – ganache de ciocolata
  • Elemente de decor – acadele din isomalt

blueberry - tort cu afine

Vom invata asadar sa facem nu doar tortul in sine, ci si cum sa realizam si sa turnam glazura drip deasupra tortului si cum sa facem acadele din isomalt pentru decor. Asta pentru ca imi place sa impartasesc cu voi cat mai multe din ce stiu, incercand mereu ca informatia prezentata sa fie mereu corecta si la zi, sa va ajute sa cresteti aceasta pasiune si sa deveniti mai buni pe zi ce trece!

tort cu afine si lamaie

Ce voi învăța?

  • Blaturi - teorie, metode de realizare, tipuri de blaturi
  • Pectina - teorie
  • Agenti de aromatizare
  • Teoria zaharului in cofetarie
  • Blat delicat cu afine
  • Ganache spumat cu afine
  • Crema de unt cu lapte condensat
  • Crema de unt - teorie
  • Cum imbracat un tort in crema
  • Marmelada de afine
  • Cum realizam acadele din isomalt
  • Tehnica de montaj a unui tort blat-crema-blat-crema

Subiecte pentru acest curs

20Lecții

Introducere?

Elemente introductive pentru realizarea retetei de tort cu afine
Reteta completa
Ingrediente
Agenti de aromatizare in cofetarie – teorie
Zaharul in cofetarie – teorie
Echipamente si ustensile

Blat cu afine?

Realizarea unui blat cu afine pe baza de spuma de ou si piure de fructe (afine)

Marmelada de afine?

Cum realizam o marmelada de afine cu pectina.

Sirop de lamaie?

Realizarea unui sirop de lamaie pentru a umezi blaturile de tort in timpul montajului

Ganache spumat cu branza si afine?

Realizarea unei creme pe baza de crema de branza ca va fi spumata in vederea montarii tortului final

Montaj Blueberry?

Montajul tortului Blueberry - tort de tipul blat-crema-blat-crema

Crema de unt cu lapte condensat?

Realizarea unei creme de unt cu lapte condensat si ciocolata alba pentru a imbraca tortul

Ganache Drip?

Realizarea unui ganache pentru a decora tortul - binecunoscutul drip sau picaturi pe lateralele tortului

Acadele din Isomalt?

Realizarea unor acadele din isomalt pentru decor

Finisare Blueberry?

Finisarea si decorarea tortului Blueberry
35,00 

Materialul include

  • Suport de curs scris
  • Reteta completa
  • Suport vizual pentru realizarea fiecarui element al retetei
  • Suport curs scris teoretic privind tehnicile folosite
  • Sugestii de decor
  • Realizarea elementelor de decor

Etichete