Trimite-mi noutati despre cursuri!

Blueberry – Tort cu afine

Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Acest atelier online contine suport scris + video

Afinele sunt printre cele mai delicate fructe din punct de vedere al gustului si cu adevarat impresionante prin culoare. In combinatie cu lamaia, puteti obtine deserturi delicate, precum acest tort cu afine din belsug, atat in crema cat si in blat. Nicio picatura de colorant chimic nu-si gaseste loc in blat sau in crema, aceasta culoare incredibila fiind obtinuta natural din piureul de afine adaugat.

blueberry - tort cu afine

Interesant la acest tort este insa nu doar culoarea, ci si delicatetea sa. Blatul este fraged, pufos, aerat, iar crema este densa si se topeste in gura cu fiecare lingurita de tort. Siropul de lamaie completeaza tabloul unui tort monografic am putea spune.

tort cu afine si lamaie

Tortul monografic este o prajitura in care gustul provine de la un ingredient folosit in toate straturile prajiturii, potentand astfel gustul final al deserturlui. Vorbim uneori de torturi monografice cu ciocolata, alteori de condimente sau citrice, insa aici este vorba despre un alt fruct. Si nu orice fruct, ci unul extrem de delicat, cu o aroma ce nu poate fi surprinsa decat atunci cand aceasta este in cantitate mai mare. Acesta este de altfel si motivul pentru care am introdus afinele atat in crema cat si in blat in acest tort – potentarea unui gust prea delicat pentru a se pierde intr-un singur strat al tortului.

blueberry - tort cu afine

Elementele acestui tort sunt (in format scris + video):

  • Blat cu afine
  • Ganache spumat cu afine
  • Marmelada de afine
  • Sirop de lamaie
  • Crema de unt cu lapte condensat
  • Drip – ganache de ciocolata
  • Elemente de decor – acadele din isomalt

blueberry - tort cu afine

Vom invata asadar sa facem nu doar tortul in sine, ci si cum sa realizam si sa turnam glazura drip deasupra tortului si cum sa facem acadele din isomalt pentru decor. Asta pentru ca imi place sa impartasesc cu voi cat mai multe din ce stiu, incercand mereu ca informatia prezentata sa fie mereu corecta si la zi, sa va ajute sa cresteti aceasta pasiune si sa deveniti mai buni pe zi ce trece!

tort cu afine si lamaie

Ce vei învăța?

  • Blaturi - teorie, metode de realizare, tipuri de blaturi
  • Pectina - teorie
  • Agenti de aromatizare
  • Teoria zaharului in cofetarie
  • Blat delicat cu afine
  • Ganache spumat cu afine
  • Crema de unt cu lapte condensat
  • Crema de unt - teorie
  • Cum imbracat un tort in crema
  • Marmelada de afine
  • Cum realizam acadele din isomalt
  • Tehnica de montaj a unui tort blat-crema-blat-crema

Conținut curs

Introducere
Elemente introductive pentru realizarea retetei de tort cu afine

  • Reteta completa
  • Ingrediente
  • Agenti de aromatizare in cofetarie – teorie
  • Zaharul in cofetarie – teorie
  • Echipamente si ustensile

Blat cu afine
Realizarea unui blat cu afine pe baza de spuma de ou si piure de fructe (afine)

Marmelada de afine
Cum realizam o marmelada de afine cu pectina.

Sirop de lamaie
Realizarea unui sirop de lamaie pentru a umezi blaturile de tort in timpul montajului

Ganache spumat cu branza si afine
Realizarea unei creme pe baza de crema de branza ca va fi spumata in vederea montarii tortului final

Montaj Blueberry
Montajul tortului Blueberry - tort de tipul blat-crema-blat-crema

Crema de unt cu lapte condensat
Realizarea unei creme de unt cu lapte condensat si ciocolata alba pentru a imbraca tortul

Ganache Drip
Realizarea unui ganache pentru a decora tortul - binecunoscutul drip sau picaturi pe lateralele tortului

Acadele din Isomalt
Realizarea unor acadele din isomalt pentru decor

Finisare Blueberry
Finisarea si decorarea tortului Blueberry