Trimite-mi noutati despre cursuri!

Carrot Cake – Tort cu morcov si caramel

Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Acest atelier online contine suport de curs scris + video

Carrot Cake este un tort binecunoscut in intreaga lume si a inceput sa prinda avant si la noi recent. Insa aceasta reteta iese putin din tiparele unui tort de morcov clasic, folosind arome intense, puternice si texturi interesante. De altfel, interesant la acest tort este nu faptul ca foloseste legume in reteta in mod special, cat pleiada de arome folosite. Si poate ca intr-adevar, initial te atrage ideea adaosului de morcov in reteta, dar in final gustul iti va placea datorita celorlalte arome folosite.

sectiune carrot cake
carrot cake - curs online de cofetarie

Vorbim de scortisoara, ghimbir macinat, anason ori cardamom pudra, caramel, portocala si crema de branza – toate sunt arome complexe, dar care merg extraordinar de bine impreuna, creand un desert ce place tuturor. De altfel, cand ne raportam la torturi cu siguranta ne gandim la deserturi care sa ne faca cat mai multa placere, estetic, dar mai ales gustativ. Si aceasta placere pleaca din folosirea unor arome si a unor texturi care sa rezoneze cu papilele noastre gustative, cu amintirile noastre, cu preferintele noastre.

carrot cake - curs online de cofetarie

Morcovul folosit in blat indeplineste un rol precis in reteta, dar nu definitoriu – aduce umiditate si un anumit grad de dulceata, insa acest rol ar putea foarte simplu fi indeplinit si de alte legume, precum pastarnacul sau dovlecelul ori dovleacul placintar sau de ce nu de anumite fructe, precum marul sau para. 


Elementele acestui tort sunt (in format scris + video):

  • Blat cu morcov si portocala
  • Caramel sarat onctuos
  • Miez de nuca caramelizat
  • Crema de unt cu branza si vanilie
  • Crema de unt
  • Elemente de decor

sectiune carrot cake

Toate aromele acestui tort fac parte din aceeasi poveste – portocala, caramel, crema de branza, scortisoara, ghimbir. Aceste ingrediente si arome functioneaza impreuna nu doar din punct de vedere al gustului, ci si coloristic, obtinand un desert care iti inunda papilele gustative cu un contrast extraordinar de dulce-sarat-condimentat.


CARROT CAKE – Tort cu morcov, caramel si portocala

Ce vei învăța?

  • Blaturile - teorie - diferite metode de realizare a acestora
  • Blat cu morcov
  • Caramel sarat onctuos
  • Crema de unt - teorie
  • Crema de unt cu bezea italiana
  • Crema de branza cu unt
  • Cum imbracam un tort in crema de unt
  • Elemente de decor - zahar colorat

Conținut curs

Introducere
Pasii premergatori realizarii unui tort

  • Ustensile si echipamente
  • Reteta completa
  • Ingrediente

Blat cu morcov
Realizarea blatului cu morcov si portocala

Caramel sarat onctuos
Realizarea caramelului sarat onctuos, alaturi de teorie privind caramelizarea zaharului si a metodelor de caramelizare

Crema de branza cu unt
Realizarea cremei de branza cu unt pentru a stratifica Carrot Cake

Miez de nuca caramelizat
Caramelizarea zaharului si a miezului de nuca pentru a adauga textura tortului Carrot Cake

Montaj Carrot Cake
Cum se realizeaza montajul tortului Carrot Cake folosind elementele realizate pana acum

Crema de unt
Realizarea uneia dintre cele mai versatile creme din cofetarie - crema de unt - teorie si practica

Finisare Carrot Cake
Imbracarea tortului in crema de unt si decorarea acestuia

Elemente de decor
Tehnici de lucru sau trucuri pentru decorarea Carrot Cake