Despre curs
Acest atelier online contine suport de curs scris + video
Carrot Cake este un tort binecunoscut in intreaga lume si a inceput sa prinda avant si la noi recent. Insa aceasta reteta iese putin din tiparele unui tort de morcov clasic, folosind arome intense, puternice si texturi interesante. De altfel, interesant la acest tort este nu faptul ca foloseste legume in reteta in mod special, cat pleiada de arome folosite. Si poate ca intr-adevar, initial te atrage ideea adaosului de morcov in reteta, dar in final gustul iti va placea datorita celorlalte arome folosite.
Vorbim de scortisoara, ghimbir macinat, anason ori cardamom pudra, caramel, portocala si crema de branza – toate sunt arome complexe, dar care merg extraordinar de bine impreuna, creand un desert ce place tuturor. De altfel, cand ne raportam la torturi cu siguranta ne gandim la deserturi care sa ne faca cat mai multa placere, estetic, dar mai ales gustativ. Si aceasta placere pleaca din folosirea unor arome si a unor texturi care sa rezoneze cu papilele noastre gustative, cu amintirile noastre, cu preferintele noastre.
Morcovul folosit in blat indeplineste un rol precis in reteta, dar nu definitoriu – aduce umiditate si un anumit grad de dulceata, insa acest rol ar putea foarte simplu fi indeplinit si de alte legume, precum pastarnacul sau dovlecelul ori dovleacul placintar sau de ce nu de anumite fructe, precum marul sau para.
Elementele acestui tort sunt (in format scris + video):
- Blat cu morcov si portocala
- Caramel sarat onctuos
- Miez de nuca caramelizat
- Crema de unt cu branza si vanilie
- Crema de unt
- Elemente de decor
Toate aromele acestui tort fac parte din aceeasi poveste – portocala, caramel, crema de branza, scortisoara, ghimbir. Aceste ingrediente si arome functioneaza impreuna nu doar din punct de vedere al gustului, ci si coloristic, obtinand un desert care iti inunda papilele gustative cu un contrast extraordinar de dulce-sarat-condimentat.
CARROT CAKE – Tort cu morcov, caramel si portocala
Conținut curs
Introducere
Ustensile si echipamente
Reteta completa
Ingrediente