Trimite-mi noutati despre cursuri!

Choux si Eclere – Ebook (retete)

Categorii: Ebooks
Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Aluatul oparit, cunoscut in franceza drept pate a choux, este un aluat frantuzesc de baza in cofetarie, foarte versatil, avand ca ingrediente principale faina, apa, laptele, untul si ouale. Ce il face special este tehnica in sine care duce la cresterea aluatului la copt si crearea unui gol inauntru. Aluatul oparit serveste drept baza pentru o multitudine de deserturi frantuzesti extrem de cunoscute, inclusiv eclere, choux, profiterol. Este unul dintre aluaturile cel mai dificil de adus la perfectiune, insa satisfactia cand reusesti este maxima!

ebook choux si eclere

Acest curs de cofetarie online pentru eclere si choux vine sub forma unui ebook si ofera informatii detaliate despre procesul de realizare a aluatului oparit, explorand tehnicile specifice choux-urilor si eclerelor. Prin intermediul acestui ebook vei invata sa realizezi 3 retete de choux si 3 retete de eclere, cu arome diverse, perfecte pentru orice explorator al gustului si al cofetariei.

curs eclere si curs choux - carte de retete online

Acest ebook (carte de retete online) contine 6 retete:

  • Choux cu mango si fructul pasiunii
  • Choux cu lamaie si menta
  • Choux cu fistic
  • Ecler cu busuioc si capsune
  • Ecler cu ciocolata si alune de padure
  • Ecler Tiramisu
curs choux

In cadrul acestui ebook vei gasi informatii despre:

  • realizarea aluatului oparit
  • textura corecta a aluatului oparit
  • informatii despre ingredientele folosite in retetele din ebook
  • ce ustensile si echipamente ai nevoie pentru a realiza choux-uri si eclere
  • ce duiuri/sprituri folosim la turnarea choux-urilor si a eclerelor
  • ce suprafata de copt se recomanda
  • metode de coacere in functie de produs
  • ce este craquelin-ul si cum se realizeaza
  • realizarea unei creme de patiserie (cu ciocolata neagra, cu fistic, cu cafea)
  • realizarea unei creme de patiserie cu piure de fructe
  • realizarea unui cremeux de lamaie
  • realizarea unei praline de alune de padure sau fistic
  • glazura de ciocolata neagra pentru eclere
  • realizarea unei glazuri crocante
  • ganache spumat cu diferite arome

Acest ebook NU este insotit de video!! El este un fisier pdf pe care il puteti descarca si printa!

curs eclere

Ce vei învăța?

  • 3 retete de choux
  • 3 retete de eclere
  • Realizarea aluatului oparit
  • Textura corecta a aluatului oparit
  • Informatii despre ingredientele folosite in retetele din ebook
  • Ce ustensile si echipamente ai nevoie pentru a realiza choux-uri si eclere
  • Ce duiuri/sprituri folosim la turnarea choux-urilor si a eclerelor
  • Ce suprafata de copt se recomanda
  • Metode de coacere in functie de produs
  • Ce este craquelin-ul si cum se realizeaza
  • Realizarea unei creme de patiserie (cu ciocolata neagra, cu fistic, cu cafea)
  • realizarea unei creme de patiserie cu piure de fructe
  • Realizarea unui cremeux de lamaie
  • Realizarea unei praline de alune de padure sau fistic
  • glazura de ciocolata neagra pentru eclere
  • Realizarea unei glazuri crocante
  • Ganache spumat cu diferite arome

Conținut curs

Descarca Ebook Choux si Eclere

  • Link de descarcare a ebook-ului Choux si Eclere