Despre curs
Torturile de Eveniment, sau ceea ce numesc eu torturile blat-crema-blat-crema, potrivite evenimentelor importante din viata noastra, sunt produsele de cofetarie care mi-au deschis drumul in aceasta lume dulce a prajiturilor si a caror realizare m-a obsedat multa vreme, incercand constant sa depasesc bariera de simplitate a stratificarii unui blat cu o crema. Asa a aparut aceasta colectie nou de retete sub forma unei carti de retete online ce poarta numele Ebook Torturi de Eveniment vol. 2 intrucat incercam constant sa imbunatatim tehnicile noastre de lucru, retetele si combinatiile de arome pe care le folosim, sa crestem tot mai mult calitatea produselor pe care vi le propunem si sa va prezentam tot mai multa informatie relevanta si de ajutor.
Torturile de eveniment sunt nu doar un desert in sine, ci un moment de rasfat, un moment care incununeaza un eveniment la care visam sau pe care il planificam multa vreme. Fie ca vorbim de o aniversare, un botez sau o nunta, unul dintre subiectele de discutie este mereu tortul! Ori retetele cuprinde in acest ebook tocmai pe asta se concentreaza – cum sa iti surprinzi invitatii sau pe cei dragi cu un desert care depaseste linia de banalitate, atat prin textura, cat si prin gust, prin culoare si poate chiar prin decor. Intreaga carte de retete online este un regal al combinatiilor indrazneste, iesite din cotidian sau a imbunatatirii unor gusturi cu care suntem deja obisnuiti. Cele 6 retete trec prin arome precum citrice, capsune sau alte fructe rosii, ciocolata neagra si cu lapte, fistic, caramel, mango, scortisoara, pere, menta sau nuca de cocos.
RETETELE INCLUSE IN ACEST EBOOK TORTURI DE EVENIMENT – CARTE DE RETETE ONLINE
Poppy – Tort cu mac, lamaie si capsune
Combinatia de mac, lamaie si capsune este capabila sa creeze o explozie de aroma. Este lucru stiut ca lamaia face echipa buna cu semintele de mac, dar adaosul de capsune duce acest mix de arome un pas mai departe, adaugand si mai multa prospetime si un parfum incredibil de capsune ce te transpune in momente frumoase ale vietii. Blatul cu faina de migdale si mac este pufos, umed, aromat, iar insertia de capsune si lamaie declanseaza un raspuns al papilelor gustative incat nu iti doresti decat inca o felie. Crema cheesecake completeaza aromele perfect, astfel incat tortul final este de neratat!
Verdi – tort cu menta, nuca de cocos si ananas
Verdi – acest tort isi are originea in renumitul cocktail Pina Colada si combina ananasul cu nuca de cocos plus un adaos super racoritor de menta. Tortul final este incredibil de parfumat, avand un blat pufos de un verde naucitor, usor mentolat, o crema fina si aerata cu gust intens de nuca de cocos si o insertie texturata cu bucati de ananas, parfumata cu coaja proaspat rasa de lime. Atata aroma intr-un singur tort rar gasesti!
Noisette – tort cu ciocolata neagra si alune de padure
Noisette este un tort dedicat iubitorilor de ciocolata si alune de padure. Ideea din spatele lui a pornit de fapt de la mult iubita crema Nutella, insa dincolo de gustul oarecum familiar, acest tort pluseaza cu elemente de textura si cu adaosul de prune in alcool ce se combina perfect cu ciocolata si echilibreaza minunat alunele de padure. Tortul in sine cuprinde blaturi umede cu ciocolata si alune de padure, bezea crocanta cu alune de padure, insertie crocanta de pralina, prune macerate in alcool si o crema fina cu alune de padure.
Royale – tort cu fistic si zmeura
Royale a primit acest nume datorita fisticului pe care il consider regele ingredientelor, nu numai prin prisma costului ridicat, cat mai ales prin prisma gustului incredibil! Acest tort contine un blat cu fistic, o crema fina cu vanilie si o insertie dubla formata din marmelada de zmeura si crema lejera cu fistic. Rezultatul final este un tort care incanta papilele gustative cum nu o face niciun alt desert! Mai ales daca sunteti iubitori de fistic!
Caramel Poire – tort cu ciocolata, pere si caramel
Caramel Poire combina doua ingrediente care mi se par foarte elegante si potrivite impreuna: caramelul si perele plus un adaos de ciocolata cu lapte in crema si ciocolata neagra in blat. Cum sa nu iubesti acest mix de arome?! Dar cel mai mult veti iubi textura acestui tort construit ca un Medovik: foi subtiri de blat, crema si insertie, stratificate pentru a obtine maximul de aroma, gust si textura.
Exotic Carrot – tort cu morcov, caramel si fructe exotice
Carrot cake este bun oricum ar fi, insa in momentul in care in combinatia de scortisoara si caramel mai adaugi si fructe exotice, devine un desert de la care nu te poti abtine! Condimentele precum scortisoara si ghimbirul stralucesc in combinatie cu mango si lamaia, transformand acest tort intr-un desert perfect, un carrot cake la nivelul urmator!
Acest ebook contine retetele celor 6 torturi (ingrediente, instructiuni si montaj, alaturi de sugestii de decor) si este recomandat celor care au o minima experienta cu astfel de torturi, celor care nu au nevoie de indicatii in plus pentru montaj ori celor carora le trebuie doar retetele. Dupa achizitionarea acestui ebook Torturi de Eveniment vol. 2 veti primi acces catre linkul de descarcare din partea de jos a acestei pagini. De acolo veti putea descarca si printa/studia cartea de retete!
De asemenea, in acest ebook veti regasi si informatii despre glazura drip, efectul velvet si colorantii folositi in cofetarie, astfel incat aceasta carte cuprinde in cele peste 60 de pagini ale ei o intreaga arhiva a tehnicilor de cofetarie, un ghid excelent pentru a porni acest drum in lumea dulce a prajiturilor.
Incepatorilor li se recomanda atelierele online ce contin si video-uri explicative si pe care le gasiti aici: Ateliere de Cofetarie Online.
Conținut curs
Link pentru a descarca ebook-ul Torturi de Eveniment vol. 2
Descarca Ebook Torturi de Eveniment vol. 2