
Despre curs
Torturile de Eveniment, sau ceea ce numesc eu torturile blat-crema-blat-crema, potrivite evenimentelor importante din viata noastra, sunt produsele de cofetarie care mi-au deschis drumul in aceasta lume dulce a prajiturilor si a caror realizare m-a obsedat multa vreme, incercand constant sa depasesc bariera de simplitate a stratificarii unui blat cu o crema.

Torturile de eveniment sunt nu doar un desert in sine, ci un moment de rasfat, un moment care incununeaza un eveniment la care visam sau pe care il planificam multa vreme. Fie ca vorbim de o aniversare, un botez sau o nunta, unul dintre subiectele de discutie este mereu tortul! Ori retetele cuprinde in acest ebook tocmai pe asta se concentreaza – cum sa iti surprinzi invitatii sau pe cei dragi cu un desert care depaseste linia de banalitate, atat prin textura, cat si prin gust, prin culoare si poate chiar prin decor.

Retetele cuprinse in acest ebook (carte de retete online) sunt:
- Velvet – inspirat de celebrul Red Velvet de pe meleaguri americane, acest tort a trecut prin cateva variante de-a lungul timpului inclusiv in atelierul Pastry Workshop. Insa cred ca varianta de acum este cea mai buna intrucat aduce un plus de textura prin incorporarea unui cheesecake ultra cremos, alaturi de blatul acrisor, marmelada de zmeura parfumata si crema de branza delicioasa. In plus, in cheesecake este incorporata inca o aroma ce va reusi sa va surprinda, respectiv branza de capra usor sarata, acida.
- Smarald – inspirat de o limonada parfumata intr-o vara torida, Smarald este exact asta – un tort racotitor, incredibil de aromat, unul dintre cele mai iubite torturi ale cursurilor noastre de altfel. Este, e drept, si cel mai ciudat prin blatul care contine multa menta, dar tocmai de aceea ma bucur pentru feedback-ul pozitiv pe care l-a primit de-a lungul numeroaselor cursuri din care a facut parte. Alaturi de ananas si lime, menta creeaza un desert care impresioneaza!
- Snickers – creat dupa celebrul baton cu acelasi nume, tortul Snickers va aduce in prim plan o combinatie incredibila de ciocolata, unt de arahide si caramel, toate impletite cu o aroma subtila de cafea. Tortul are nu doar gust, ci si textura datorita adaosului de arahide coapte maruntite, devenind astfel un mix perfect de gust si aroma, textura si finete!
- Caramel Carrot Cake – cunoscut in lumea intreaga, Carrot Cake capata aici o noua structura si arome in plus, respectiv acest caramel incredibil de cremos, usor sarat si fin, perfect si intr-o multime de alte deserturi de altfel!
- Basil – nu e niciun secret ca ador combinatiile de arome interesante, iar busuiocul este una dintre cele mai iubite. Nu doar aroma intensa ma atrage, ci si culoarea. Acest verde crud al busuiocului imi inspira viata si prospetime. In combinatie cu zmeura, veti obtine un regal al gustului si al culorilor!
- Snickers Cheesecake – o delicioasa combinatie intre un cheesecake cu unt de arahide super cremos, caramel cu arahide si un blat cu bere neagra, acest tort va va oferi un moment de rasfat oricand!


Acest ebook contine retetele celor 6 torturi (ingrediente, instructiuni si montaj, alaturi de sugestii de decor) si este recomandat celor care au o minima experienta cu astfel de torturi, celor care nu au nevoie de indicatii in plus pentru montaj ori celor carora le trebuie doar retetele. Dupa achizitionarea acestui ebook veti primi acces catre linkul de descarcare din partea de jos a acestei pagini. De acolo vei putea descarca si printa/studia cartea de retete!
Incepatorilor li se recomanda atelierele online ce contin si video-uri explicative si pe care le gasiti aici: Ateliere de Cofetarie Online.





Cand vine vorba de prajituri, filosofia mea marseaza pe arome interesante, pe contraste coloristice, pe combinatii indraznete, care sa atraga atentia din toate punctele de vedere. Caci o prajitura cu adevarat de succes trebuie sa fie in primul rand gustoasa, apoi aratoasa, nu neaparat la exterior, cat la interior. De aceea crearea unui produs de cofetarie nou porneste mereu de la o schita, de la a-ti imagina cum va arata in sectiune si cum s-ar combina toate aromele intre ele si abia apoi trece prin etapa de teste si calibrari ale aromelor folosite. Dar toate astea fac din cofetarie domeniul care te tine constant in priza, nu-i asa?!
In acest ebook veti intalni combinatii clasice, precum ciocolata si zmeura, dar si combinatii putin mai neobisnuite, precum ananasul si menta sau busuiocul si zmeura. Cred ca fiecare dintre voi se va regasi in macar una dintre aceste torturi din punct de vedere al gustului! De altfel, cartea vine cu un capitol bonus referitor la agenti de aromatizare si ingrediente in care puteti descoperi o multime de alte informatii referitoare la ce combinatii de arome sunt recomandate si ce sunt de fapt agenti de aromatizare.







Conținut curs
Descarcati Ebook „Torturi de Eveniment”
Ebook Torturi de Eveniment – Carte de Retete – link de descarcare AICI!