Despre curs
Pasiunea mea pentru entremet creste de la an la an! In continuare mi se par cele mai elegante torturi si unele dintre cele mai delicate deserturi, cu posibilitati nenumarate de combinatii de arome si texturi. De altfel, un entremet reusit va fi un echilibru perfect intre gust si textura, intre aroma si tehnica corecta, dar mai ales o dovada maxima de atentie la detalii. Cumva fiecare entremet se simte ca o mica provocare pentru a crea straturi ce se echilibreaza frumos, ce se suprapun perfect din punct de vedere tehnic si al gustului. Ori asta face cofetaria si mai incitanta!
Cuvantul entremet se traduce prin „intre serviri„, fiind in vechime un fel de mancare ce se aducea la masa intre felurile principale. In timpurile noastre insa, entremet face referire la un desert complex, bazat pe creme fine in detrimentul blatului, a carui constructie include, pe langa blat si crema, minim o insertie si un element textural. Decorul este minimalist, elegant, te duce cu gandul spre regalitate, completand perfect interiorul, acesta din urma fiind de fapt atractia principala a tortului.
Entremet Passion pe care vi-l propun in cadrul acestui curs de cofetarie online este o combinatie de arome incredibila: praline (alune de padure) si fructe exotice (fructul pasiunii, mango, banana). Cum sa nu il iubesti?! Praline face referire la un amestec de alune de padure coapte si zahar caramelizat, in timp ce fructul pasiunii face parte din categoria fructelor exotice intens aromatizate si aromatizante pe care le ador in combinatii multiple. Notele de banana si mango nu fac decat sa intregeasca tabloul exotic al acestui entremet! Este un entremet complex a carui gust impresioneaza chiar si pe cei mai pretentiosi!
Lectiile acestui curs online includ:
- Blat cu banana si seminte de chia
- Cremeux cu doua tipuri de ciocolata
- Mousse de ciocolata cu lapte si fructul pasiunii
- Mousse praline (alune de padure si zahar caramelizat)
- Spray velvet
- Marmelada de fructe exotice folosita la decor, dar si ca element de gust
- Decor de ciocolata – fara temperare
Ce veti invata in cadrul acestui curs de cofetarie online (lectii scrise + video)
- Cum montam corect un tort entremet
- Ce este o insertie
- Ce ustensile sunt necesare pentru realizarea unui tort entremet
- Cum realizam un cremeux
- Ce este un mousse
- Ce este pasta de pralina si cum se realizeaza
- Realizarea unui mousse cu pralina
- Cum aplicam spray-ul velvet corect pe entremet
- Pectina – ce este si cum o folosim
- Cum realizam o marmelada de fructe
- Cum scoatem din forma un tort entremet
- Bonus: cum realizam decorul de ciocolata folosit pe acest tort
Conținut curs
Introducere
Reteta completa
Echipamente si ustensile
Adaptarea retetelor la alte dimensiuni de tavi/forme
Agenti de aromatizare – ce sunt si cum ii combinam
Zaharul in cofetarie – teorie
Gelatina – teorie