Trimite-mi noutati despre cursuri!

Entremet Passion – praline si fructe exotice

Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Pasiunea mea pentru entremet creste de la an la an! In continuare mi se par cele mai elegante torturi si unele dintre cele mai delicate deserturi, cu posibilitati nenumarate de combinatii de arome si texturi. De altfel, un entremet reusit va fi un echilibru perfect intre gust si textura, intre aroma si tehnica corecta, dar mai ales o dovada maxima de atentie la detalii. Cumva fiecare entremet se simte ca o mica provocare pentru a crea straturi ce se echilibreaza frumos, ce se suprapun perfect din punct de vedere tehnic si al gustului. Ori asta face cofetaria si mai incitanta!

Cuvantul entremet se traduce prin „intre serviri„, fiind in vechime un fel de mancare ce se aducea la masa intre felurile principale. In timpurile noastre insa, entremet face referire la un desert complex, bazat pe creme fine in detrimentul blatului, a carui constructie include, pe langa blat si crema, minim o insertie si un element textural. Decorul este minimalist, elegant, te duce cu gandul spre regalitate, completand perfect interiorul, acesta din urma fiind de fapt atractia principala a tortului.

entremet passion

Entremet Passion pe care vi-l propun in cadrul acestui curs de cofetarie online este o combinatie de arome incredibila: praline (alune de padure) si fructe exotice (fructul pasiunii, mango, banana). Cum sa nu il iubesti?! Praline face referire la un amestec de alune de padure coapte si zahar caramelizat, in timp ce fructul pasiunii face parte din categoria fructelor exotice intens aromatizate si aromatizante pe care le ador in combinatii multiple. Notele de banana si mango nu fac decat sa intregeasca tabloul exotic al acestui entremet! Este un entremet complex a carui gust impresioneaza chiar si pe cei mai pretentiosi!

Lectiile acestui curs online includ:

  • Blat cu banana si seminte de chia
  • Cremeux cu doua tipuri de ciocolata
  • Mousse de ciocolata cu lapte si fructul pasiunii
  • Mousse praline (alune de padure si zahar caramelizat)
  • Spray velvet
  • Marmelada de fructe exotice folosita la decor, dar si ca element de gust
  • Decor de ciocolata – fara temperare
curs de cofetarie online

Ce veti invata in cadrul acestui curs de cofetarie online (lectii scrise + video)

  • Cum montam corect un tort entremet
  • Ce este o insertie
  • Ce ustensile sunt necesare pentru realizarea unui tort entremet
  • Cum realizam un cremeux
  • Ce este un mousse
  • Ce este pasta de pralina si cum se realizeaza
  • Realizarea unui mousse cu pralina
  • Cum aplicam spray-ul velvet corect pe entremet
  • Pectina – ce este si cum o folosim
  • Cum realizam o marmelada de fructe
  • Cum scoatem din forma un tort entremet
  • Bonus: cum realizam decorul de ciocolata folosit pe acest tort

entremet passion fructe exotice
entremet fructul pasiunii si mango

Ce vei învăța?

  • Cum montam corect un tort entremet
  • Ce este o insertie
  • Ce ustensile sunt necesare pentru realizarea unui tort entremet
  • Cum realizam un cremeux
  • Ce este un mousse
  • Ce este pasta de pralina si cum se realizeaza
  • Realizarea unui mousse cu pralina
  • Cum aplicam spray-ul velvet corect pe entremet
  • Pectina - ce este si cum o folosim
  • Cum realizam o marmelada de fructe
  • Cum scoatem din forma un tort entremet
  • Bonus: cum realizam decorul de ciocolata folosit pe acest tort

Conținut curs

Introducere
Informatii introductive utile in realizarea unui entremet

  • Reteta completa
  • Echipamente si ustensile
  • Adaptarea retetelor la alte dimensiuni de tavi/forme
  • Agenti de aromatizare – ce sunt si cum ii combinam
  • Zaharul in cofetarie – teorie
  • Gelatina – teorie

Blat cu banana si seminte de chia
Realizarea blatului cu banana si seminte de chia

Cremeux cu doua tipuri de ciocolata
Realizarea unui cremeux cu doua tipuri de ciocolata si a unei insertii pentru entremet

Mousse de ciocolata cu lapte
Realizarea celui de-al doilea strat a insertiei acestui entremet

Mousse de pasta de praline
Realizarea unui mousse cu pasta de pralina

Montaj Entremet Passion
Tehnica montajului invers a unui entremet

Marmelada de fructe exotice
Element de decor, dar si de gust al entremet-ului cu pralina

Aplicare spray Velvet + finisare entremet
Aplicarea efectului de catifea si finisarea tortului cu ajutorul mozaicului de banana si a decorului de ciocolata

Decor ciocolata
Realizarea decorului din ciocolata folosit la decorarea acestui entremet