Trimite-mi noutati despre cursuri!

Galette cu cheesecake si capsune

Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Descoperirea pasiunii pentru prajituri si cofetarie a fost clar un moment de turnura in viata mea in ceea ce priveste nu doar activitatea mea, cat mai ales atentia pe care o acordam ingredientelor pe care le cumparam si ceea ce mancam. Am inteles destul de repede ca nu complexitatea retetei face desertul bun, ci calitatea ingredientelor folosite, gusturile echilibrate si tehnicile aplicate. In ceea ce priveste retetele, ele pot fi dintre cele mai simple, dar gustul sa depaseasca orice asteptari! Sau putem avea retete complexe, dar care sa ne dezamageasca papilele gustative.

Aceasta galette cu cheesecake si capsune este unul dintre deserturile care pune accent pe ingredientele folosite (capsunele de care abunda piata acum) si pe tehnica aplicata. Dar totul este redus la cele mai simple miscari, lasand ingredientele principale sa straluceasca, oferindu-ne un desert ce se pliaza pe acest sezon al reinnoirii vietii, al fructelor aromate si al acestui verde crud care ne-a umplut viata si strazile pe neasteptate.


Elementele acestei tarte rustice denumite poetic galette sunt:

  • pate brisee
  • cheesecake cu vanilie
  • topping de capsune si migdale

Trei elemente a caror ingrediente nu acopera cu nimic aroma capsunelor. Ba dimpotriva! Cremozitatea cheesecake-ului pune in evidenta capsunele cum nu se poate mai bine, absorbind sucurile lor pe masura ce acestea se gatesc. Obtii un desert perfect pentru acest sezon, aromat, dar in acelasi timp si usor de personalizat, inlocuind capsunele cu afine, caise, prune ori ananas si mango.


Ce vei învăța?

  • Pate brisee
  • Crema cheesecake
  • Realizarea unei tarte rustice
  • Coacerea unei tarte
  • Despre aluaturile fragede

Conținut curs

Introducere
Detalii despre ingrediente, ustensile si echipamente necesare si reteta completa

  • Ustensile si echipamente
  • Ingrediente
  • Reteta completa

Pate brisee
Realizarea aluatului pate brisee pentru Galette cu cheesecake si capsune

Crema cheesecake
Realizarea cremei tip cheesecake pentru Galette cu capsune

Topping capsune
Topping capsune cu migdale si amidon pentru a absorbi toate sucurile delicioase ale capsunelor pe masura ce acestea se gatesc

Finisare Galette
Montajul si coacerea Galette