Despre curs
Descoperirea pasiunii pentru prajituri si cofetarie a fost clar un moment de turnura in viata mea in ceea ce priveste nu doar activitatea mea, cat mai ales atentia pe care o acordam ingredientelor pe care le cumparam si ceea ce mancam. Am inteles destul de repede ca nu complexitatea retetei face desertul bun, ci calitatea ingredientelor folosite, gusturile echilibrate si tehnicile aplicate. In ceea ce priveste retetele, ele pot fi dintre cele mai simple, dar gustul sa depaseasca orice asteptari! Sau putem avea retete complexe, dar care sa ne dezamageasca papilele gustative.
Aceasta galette cu cheesecake si capsune este unul dintre deserturile care pune accent pe ingredientele folosite (capsunele de care abunda piata acum) si pe tehnica aplicata. Dar totul este redus la cele mai simple miscari, lasand ingredientele principale sa straluceasca, oferindu-ne un desert ce se pliaza pe acest sezon al reinnoirii vietii, al fructelor aromate si al acestui verde crud care ne-a umplut viata si strazile pe neasteptate.
Elementele acestei tarte rustice denumite poetic galette sunt:
- pate brisee
- cheesecake cu vanilie
- topping de capsune si migdale
Trei elemente a caror ingrediente nu acopera cu nimic aroma capsunelor. Ba dimpotriva! Cremozitatea cheesecake-ului pune in evidenta capsunele cum nu se poate mai bine, absorbind sucurile lor pe masura ce acestea se gatesc. Obtii un desert perfect pentru acest sezon, aromat, dar in acelasi timp si usor de personalizat, inlocuind capsunele cu afine, caise, prune ori ananas si mango.
Conținut curs
Introducere
Ustensile si echipamente
Ingrediente
Reteta completa