
Despre curs
Atelier online ce contine suport de curs scris + video
Ciocolata, arahide si caramel, iata combinatia perfecta intr-un tort pe care nu il veti uita prea curand! Am putea sa-i spunem Snickers insa, caci de acolo a si pornit ideea combinatiei celor trei elemente principale. Ce rezulta este un tort care intrece orice asteptare, fiind o delicatesa a bunului gust si al echilibrului dintre ingrediente. Ce veti gasi in plus in reteta fata de un Snickers veritabil este o aroma subtila de cafea care, in cazul acestei retete, leaga blatul umed cu ciocolata si cafea de restul tortului. In plus, cafeaua nu face decat sa potenteze celelalte arome, fara a iesi in evidenta ca o aroma de sine statatoare.

Caramelul acestui tort este unul cremos, fin, delicat si cu o aroma intensa, astfel incat arahidele caramelizate nu fac decat sa il completeze textural vorbind. Gustul de arahide continua insa si in crema, aceasta continand unt de arahide, tocmai pentru ca imi place ca atunci cand am o anumita aroma intr-o prajitura, chiar sa o simt atunci cand mananc, nu sa trebuiasca sa o caut. E o filosofie de la care nu ma abat in prajituri, aceasta fiind singura varianta pentru a pune in valoare ingredientele folosite din punctul meu de vedere.
Exteriorul tortului, intens ciocolatos, nu face decat sa intregeasca tabloul unui tort perfect atat ca arome folosite, cat si ca textura. Ganache-ul de ciocolata neagra de la exterior este insa una dintre cremele mele favorite atunci cand vine vorba de a finisa un tort. Nu doar ca are un gust demential, ci se si lucreaza foarte usor, are o acoperire excelenta si un aspect care se pastreaza in timp!

Elementele acestui tort sunt (in format scris si video):
- Blat umed cu ciocolata trampat cu whisky
- Caramel sarat cu arahide
- Ganache de ciocolata cu lapte si cafea
- Crema de branza cu unt de arahide
- Ganache de ciocolata pentru imbracat tortul
- Trufe Snickers
- Elemente de decor – pasta aurie pentru pictat


Bonusul acestui tort sunt trufele Snickers, o metoda excelenta de a folosi resturile de blat. Blat care este, de altfel, absolut delicios si umed, intens aromatizat si care este parca practic construit pentru genul acesta de prajituri. Am ales sa folosesc aceste trufe la decor, insa ele pot fi consumate si ca atare, fiind absolut delicioase! Crocante la exterior si moi si parfumate la interior, sunt perfecte pentru un desert rapid si usor de realizat.



Conținut curs
Introducere
Echipamente si ustensile
Ingrediente
Reteta completa
Agenti de aromatizare – teorie
Zaharul in cofetarie – teorie