
Despre curs
Torturile de Eveniment sunt unele dintre cele mai echilibrate torturi din punct de vedere al structurii. De altfel, tocmai din acest motiv eu personal le mai numesc si torturi blat-crema-blat-crema, existand o repetitie de straturi care creeaza nu doar echilibru, ci si posibilitatea de a monta torturi inalte, volumetrice, care sa permita consumul usor in pofida inaltimii lor. Intrucat prin repetitia de straturi, de oriunde am consuma tortul, mancam constant din aceleasi straturi intr-o lingurita. Si devin astfel opere de arta, atat la exterior cat si la interior.

Acest curs dedicat torturilor etajate si tehnicii Origami urmareste nu doar crearea unor torturi de eveniment echilibrate si delicioase, ci si prezentarea unor tehnici de lucru variate. In esenta, dincolo de ingredientele folosite, cofetarie este despre tehnicile de lucru si aplicarea acestora. Putem avea aceleasi ingrediente insa tehnici de lucru diferite, asa incat rezultatul final va fi cu siguranta diferit. Iar asta nu face cofetarie decat mai interesanta, dar in acelasi timp pune in evidenta importanta cunoasterii tehnicilor potrivite si experimentarea rezultatelor acestora.

Ce veti invata in cadrul acestui curs online
Torturile pe care le vom realiza sunt cu atat mai speciale cu cat cuprind tehnici de lucru noi si rezervate exclusiv acestui curs, aplicabile in propria bucatarie sau un propriul laborator. In cadrul acestui atelier vom realiza acest tort cu model Origami cap-coada si vom parcurge urmatoarele teme:
- Doua retete noi
- Tort Trio Choc: blat umed ciocolatos, crema de ciocolata neagra, caramel cu ciocolata neagra
- Tort Black Forest: blat umed ciocolatos, crema cu vanilie, marmelada cu visine si vin rosu
- Crema de unt pentru imbracat tortul – teorie si practica
- Crema de ciocolata pentru obtinerea texturii Origami
- Tehnica imbracarii unui tort in crema de unt
- Crumb coating
- Tehnica marmorarii cremei de unt
- Cum obtinem unghiuri drepte in partea de sus a tortului
- Tehnica realizarii texturii Origami
- Cum coloram crema de unt si crema pentru Origami
- Cum realizam un blat de tort si cum ne asiguram ca este nivelat si egal
- Cum caramelizam zaharul si cum realizam un caramel perfect pentru umplut torturi si nu numai
- Cum montam un tort de eveniment
- Cum etajam torturi
- Bonus: realizarea frunzelor/foliajului din vafa/hartie comestibila + colorarea vafei

Ce contine acest curs de cofetarie online
Acest curs de cofetarie online vine insotit de suport de curs scris, lista cu ingredientele necesare, lista ustensilelor necesare, recomandari de ingrediente, precum si un video ce contine filmare in timp real din cadrul cursului a realizarii fiecarui element al retetelor in parte, astfel incat sa aveti parte de cat mai multe informatii referitoare la torturi, etajarea acestora, imbracarea in crema, realizarea decorului. Este un curs complex si complet, cuprinzand peste 4 ore de filmare in timp real.

Conținut curs
Introducere
Suport de curs scris + retete
Lista ustensilelor necesare
Lista ingredientelor necesare