Despre curs
Acest atelier online contine suport de curs scris + video
Pornind de la bine-cunoscutul Red Velvet, pastrand o parte din elementele originale, am creat acest tort, Velvet, ce pluseaza insa pe partea de gust si aroma cu un strat de cheesecake copt veritabil. Si ca gustul sa fie si mai interesant, acest cheesecake contine si branza de capra, un element pe care am inceput sa il folosesc tot mai des in prajituri datorita aciditatii pe care o imprima si aromei specifice.
Velvet este un tort ce impresioneaza prin elementele sale contrastante, atat coloristic, cat mai ales din punct de vedere al gustului. Cele trei arome principale sunt zmeura, branza de capra si aroma blatului care, contrar asteptarilor, este acrisor si extrem de umed. De altfel, savoarea unui Red Velvet veritabil porneste de la blat, care nu este un simplu blat alb cu adaos de colorant, ci contine, pe langa suc de lamaie si otet, si smantana acra. Ador blaturile cu smantana acra de fel, caci au o savoare ce nu se compara cu nimic altceva. In plus, gradul de umiditate este crescut, astfel incat aceste blaturi rareori mai au nevoie de insiropare.
Elementele tortului Velvet sunt (in format scris + video):
- Blat Red Velvet
- Cheesecake copt cu branza de capra
- Marmelada de zmeura
- Crema de branza cu unt
- Crema de unt
- Firimituri de blat + decor
Delicatetea zmeurei si aroma ei este exact ceea ce trebuie pentru a imblanzi gustul branzei de capra, creand un desert care va va incanta papilele gustative! Insa dincolo de asta, priviti aceasta sectiune! E armonie si din punct de vedere vizual!
Punctul forte al acestui tort insa este cheesecake-ul cu branza de capra a carui cremozitate completeaza perfect densitatea blaturilor si a carui gust este perechea perfecta pentru zmeura. Textura unui cheesecake copt nu se compara cu nicio alta prajitura cu branza. Si de ce sa nu ne bucuram de ea chiar si intr-un tort?!
VELVET – Tort cu zmeura si cheesecake
Conținut curs
Introducere
Echipamente si ustensile
Ingrediente necesare realizarii tortului Velvet
Reteta completa