Velvet – Tort cu zmeura si cheesecake

Listă de preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Pornind de la bine-cunoscutul Red Velvet, pastrand o parte din elementele originale, am creat acest tort, Velvet, ce pluseaza insa pe partea de gust si aroma cu un strat de cheesecake copt veritabil. Si ca gustul sa fie si mai interesant, acest cheesecake contine si branza de capra, un element pe care am inceput sa il folosesc tot mai des in prajituri datorita aciditatii pe care o imprima si aromei specifice.

Velvet este un tort ce impresioneaza prin elementele sale contrastante, atat coloristic, cat mai ales din punct de vedere al gustului. Cele trei arome principale sunt zmeura, branza de capra si aroma blatului care, contrar asteptarilor, este acrisor si extrem de umed. De altfel, savoarea unui Red Velvet veritabil porneste de la blat, care nu este un simplu blat alb cu adaos de colorant, ci contine, pe langa suc de lamaie si otet, si smantana acra. Ador blaturile cu smantana acra de fel, caci au o savoare ce nu se compara cu nimic altceva. In plus, gradul de umiditate este crescut, astfel incat aceste blaturi rareori mai au nevoie de insiropare.

Elementele tortului Velvet sunt:

  • Blat Red Velvet
  • Cheesecake copt cu branza de capra
  • Marmelada de zmeura
  • Crema de branza cu unt
  • Crema de unt
  • Firimituri de blat + decor

Delicatetea zmeurei si aroma ei este exact ceea ce trebuie pentru a imblanzi gustul branzei de capra, creand un desert care va va incanta papilele gustative! Insa dincolo de asta, priviti aceasta sectiune! E armonie si din punct de vedere vizual!

Punctul forte al acestui tort insa este cheesecake-ul cu branza de capra a carui cremozitate completeaza perfect densitatea blaturilor si a carui gust este perechea perfecta pentru zmeura. Textura unui cheesecake copt nu se compara cu nicio alta prajitura cu branza. Si de ce sa nu ne bucuram de ea chiar si intr-un tort?!

VELVET – Tort cu zmeura si cheesecake

Show More

Ce vei învăța?

  • Realizarea blaturilor de tort
  • Realizarea insertiilor
  • Realizarea cremei de unt
  • Montajul unui tort
  • Colorarea cremei de unt
  • Nivelarea unui tort
  • Realizarea cremeux
  • Decorul unui tort

Conținut curs

Introducere
Detalii despre echipamentele si ustensilele necesare, precum si despre ingredientele necesare

  • Echipamente si ustensile
  • Ingrediente necesare realizarii tortului Velvet
  • Reteta completa

Blat Red Velvet
Blatul Red Velvet este un blat pe baza de unt ce contine smantana acra, precum si suc de lamaie si otet pentru a obtine gustul specific, acrisor al unui Red Velvet veritabil.

Marmelada de zmeura
Cunoscuta in lumea franceza a cofetariei drept compote, aceasta marmelada de zmeura contine piure de zmeura si fructe intregi pentru a avea atat gust cat si textura

Cheesecake copt cu branza de capra
Cheesecake-ul poate fi consumat ca atare, dar poate la fel de bine pus intre straturile unui tort, obtinandu-se un desert incredibil!

Crema de branza cu unt
Crema de branza cu unt este un element necesar in astfel de torturi, dand nu doar gust, cat mai ales structura unui astfel de tort

Montajul tortului
Odata toate elementele preparate, urmeaza punerea acestora impreuna pentru a monta tortul final

Crema de unt
Crema de unt este una dintre cele mai versatile creme folosite la imbracarea si decorarea torturilor

Finisarea tortului
Pasul final in procesul de realizare a unui tort este finisarea lui in crema de unt si decorarea acestuia

Elemente de decor
Sugestii pentru decorarea tortului