
Despre curs
Povestea acestui tort de eveniment cu cafea incepe cu un sortiment de cafea ce poarta denumirea tarii de origine – Brazilia. Asa incat mi s-a parut potrivit ca si tortul sa se numeasca asememanator. Esenta acestei retete este cafeaua, un ingredient cu adevarat special, folosit adesea in cofetarie datorita complexitii aromelor sale, un ingredient care isi dezvlauie intai de toate parfumul si apoi aroma. E o placere pentru un cofetar sa lucreze cu acest ingredient! Intregul atelier se invaluie in parfumul delicat de cafea!

Elementele acestui tort sunt:
- Blat pufos de tip piscot
- Sirop de cafea de origine
- Ganache de ciocolata cu lapte si cafea
- Crema fina cu mascarpone
- Crema de unt cu bezea elvetiana
Succesul acestui tort vine din simplitatea aromelor – cafeaua este clar vedeta, in timp ce crema de mascarpone o scoate si mai mult in evidenta! Si tortul final reuseste sa fie extrem de cremos, fin, delicat, o placere pentru papilele gustative oricand si oricum! Blatul este atat de pufos, perfect pentru a tine siropul parfumat de cafea, in timp ce crema de mascarpone imbraca papilele gustative cu a sa aroma discreta, lasand ganache-ul de ciocolata cu lapte si cafea sa straluceasca.


Aceasta reteta face parte din colectie de torturi de eveniment 2022, alaturi de Tortul White Snickers.
Conținut curs
Ebook Brazil – Tort de Eveniment cu Cafea – link descarcare
Reteta/Ebook Brazil – fisier descarcabil