Trimite-mi noutati despre cursuri!

Brazil – Tort de eveniment cu cafea – Ebook

Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Povestea acestui tort de eveniment cu cafea incepe cu un sortiment de cafea ce poarta denumirea tarii de origine – Brazilia. Asa incat mi s-a parut potrivit ca si tortul sa se numeasca asememanator. Esenta acestei retete este cafeaua, un ingredient cu adevarat special, folosit adesea in cofetarie datorita complexitii aromelor sale, un ingredient care isi dezvlauie intai de toate parfumul si apoi aroma. E o placere pentru un cofetar sa lucreze cu acest ingredient! Intregul atelier se invaluie in parfumul delicat de cafea!

tort de eveniment cu cafea

Elementele acestui tort sunt:

  • Blat pufos de tip piscot
  • Sirop de cafea de origine
  • Ganache de ciocolata cu lapte si cafea
  • Crema fina cu mascarpone
  • Crema de unt cu bezea elvetiana

Succesul acestui tort vine din simplitatea aromelor – cafeaua este clar vedeta, in timp ce crema de mascarpone o scoate si mai mult in evidenta! Si tortul final reuseste sa fie extrem de cremos, fin, delicat, o placere pentru papilele gustative oricand si oricum! Blatul este atat de pufos, perfect pentru a tine siropul parfumat de cafea, in timp ce crema de mascarpone imbraca papilele gustative cu a sa aroma discreta, lasand ganache-ul de ciocolata cu lapte si cafea sa straluceasca.


tort de eveniment cu cafea
tort de eveniment cu cafea

Aceasta reteta face parte din colectie de torturi de eveniment 2022, alaturi de Tortul White Snickers.

Ce vei învăța?

  • Realizarea unui blat de tip piscot
  • Realizarea unui ganache de ciocolata cu lapte
  • Realizarea unei creme rapide pufoase cu mascarpone
  • Montajul unui tort
  • Crema de unt cu bezea elvetiana
  • Detalii despre ustensilele necesare

Conținut curs

Ebook Brazil – Tort de Eveniment cu Cafea – link descarcare
Descarcati de aici reteta/ebook-ul Brazil

  • Reteta/Ebook Brazil – fisier descarcabil