Despre curs
Savarina a fost, alaturi de amandina, desertul copilariei mele. Cu toate ca cele doua sunt la extreme (savarina – lejera, fructata; amandina – intensa, ciocolatoasa), le savuram pe ambele cu placere. Probabil insa ca la vreme respectiva nu era atat de important pentru mine daca frisca e chiar frisca sau ciocolata e chiar ciocolata veritabila. Acum insa fac diferenta si, gustand aceasta reteta savarina, pot spune ca ce am mancat pana acum erau departe de ce ar fi trebuit sa fie!
Savarina trebuie sa fie lejera, fructata, dulce, dar nu exagerat de dulce incat sa nu o poti consuma, usor acrisoara datorita fructelor, dar laptoasa datorita cremei chantilly, parfumata. Un lucru este clar – aceasta reteta de savarina nu duce lipsa de gust ori textura. Ba dimpotriva, elementele sale sunt gandite pentru un gust maxim, pentru o experienta de consum cat mai wow!
Mi se pare ca, la savarina, mai mult decat la orice alta prajitura, calitatea ingredientelor primeaza! Savarina este o prajitura care straluceste prin simplitatea compozitie. Ea contine un blat pufos, o marmelada de fructe realizata de la zero, cu piure de fructe, sirop si o crema chantilly. Siropul are o cantitate redusa de zahar, asa ca gustul final este intens, dulcele este acolo doar ca sa sustina aromele prajiturii finale. Aluatul in sine este dospit, astfel incat capata o savoare aparte. Avem asadar doar 4 elemente in aceasta prajitura, destul de putine daca luam in considerare cofetaria moderna, insa cu accent pe tehnica folosita, pe texturile elementelor, pe gust si pe calitatea ingredientelor.
Acest ebook reteta savarina (carte de retete online) vine sub forma unui fisier PDF si contine reteta savarina cu elementele sale:
- aluat dospit pentru savarina
- marmelada de fructe rosii
- sirop pentru insiropare
- chantilly cu vanilie
- napaj neutru
- sugestii de servire
De asemenea, vei regasi si informatii despre ustensilele si echipamentele necesare, precum si cateva recomandari de ingrediente, alaturi de mici trucuri pe care le poti aplica. Prin achizitionarea acestui curs vei primi acces la link-ul de descarcare a retetei de mai jos!
Conținut curs
Reteta Savarina
Ustensile si echipamente folosite
Recomandari ingrediente
Descarca reteta completa AICI