
Pastry Workshop este un Atelier de Cofetarie aflat in inima Bucurestiului ce organizeaza cursuri de cofetarie de scurta si de lunga durata, concentrandu-se pe tehnici de lucru corecte, retete care impresioneaza prin gustul bun ori combinatiile de arome neobisnuite, tehnici de decor usor de realizat si o atmosfera prietenoasa. Cursurile pe care le organizam sunt variate si acopera teme diverse, de la torturi de eveniment la praline de ciocolata ori cozonac si placinte. Asadar, cofetaria pe care o promovam nu urmeaza in mod special un trend, ci se concentreaza pe calitatea ingredientelor si folosirea acestora in mod corect, astfel incat ele sa fie puse in valoare. Studiem nu doar reteta, ci si ingredientele si tehnica de lucru, iar toate cursurile sunt 100% practice, produsele fiind lucrate de catre cursanti, ia mai apoi impartite spre degustare.
Programul cursurilor noastre se incadreaza in general intre orele 10-17 cu o scurta pauza de masa la pranz. Fiecare curs vine insotit de un suport de curs ce cuprinde atat retetele, cat si partea teoretica aferenta fiecarei tematici (ingrediente, arome, elemente specifice). De altfel, ne place sa credem ca doar explicand si intelegand ce facem si de ce anume o facem, puteti pleca de la cursurile noastre mai bogati in informatie si experienta.
Orar: 10-17 cu pauza de masa la pranz
Locatie: atelierul Pastry Workshop din Bucuresti
Tip curs: prezenta fizica
Cursuri 100% practice
Detalii sau inscrieri prin email la olguta.oana@gmail.com

Torturi de Eveniment
2-3 octombrie 2023
Torturile de eveniment sunt torturi dedicate evenimentelor speciale din viata voastra! Sunt torturi inalte, gandite pentru a fi etajate la nevoie si combina texturi si gusturi interesante, variate.
Nivel curs: incepatori/intermediar
Retetele realizate in cadrul acestui curs sunt:
- Frutti – tort cu fistic, mango si capsune – un tort racoritor cu o sectiune diferita si interesanta, al carui gust imi aminteste de vara
- Baileys – tort cu lichior Baileys, ciocolata neagra si alune de padure – este tortul dedicat iubitorilor de ciocolata, insa alaturi de lichiorul Baileys si alune, fiecare lingurita de tort este o explozie de arome si textura
- Spicy – tort cu fructul pasiunii si scortisoara – aceasta combinatie de arome a fost o revelatie pentru mine! Dar cat de bine se combina totul alaturi de ciocolata cu lapte din crema!
- Tonka – tort cu ciocolata cu lapte, pere si tonka – deci contine si el ciocolata, gustul este mai putin pregnant, permitand perelor si condimentului tonka sa straluceasca. Este un tort delicat, parfumat, cu o textura minunata!
- Arra – tort cu cafea si miez de nuca – cafeaua in prajituri este o parte a cofetariei care ma fascineaza, asa ca trebuia sa o bifez si de aceasta data. In combinatie cu miezul de nuca caramelizat, acest tort dezvaluie un desert perfect!
- Fresko – tort cu iaurt, piersici si cardamom – acest tort este definitia prospetimii! Crema de iaurt, insertia de zmeura si piersici si blatul cu cardamom fac din acest tort o delicatesa!
Pret curs: 1550ron

Torturi Etajate
9-10 octombrie 2023
Torturile Etajate se concentreaza pe metode de etajare a torturilor si pe machete. In cadrul acestui curs realizam 1 tort etajat in 3 niveluri si 2 machete. De asemenea, torturile si machetele sunt imbracate in pasta de zahar.
Nivel curs: incepatori/intermediar
In cadrul acestui curs se studiaza:
- 2 retete de tort (exclusiv dedicate acestui curs)
- modalitati de etajare a torturilor: 2 metode diferite
- constructia unui tort etajat
- pregatirea unui tort pentru etajare
- imbracarea unui tort in crema
- cum imbracam o macheta sau un tort in pasta de zahar
- cum realizam unghiurile perfecte pe macheta
- realizarea unei machete patrata – imbracare in pasta de zahar
- cum coloram pasta de zahar
- metode de marmorare a pastei de zahar
- metode de stantare a pastei de zahar
- cum aplicam pasta de zahar in matrita
- lucrul cu vafa in realizarea unor decoruri (floare-fantezie)
- realizarea frunzelor din vafa
- realizarea dantelei din vafa
- lucrul cu royal icing pentru realizarea elementelor de décor si aplicarea sablonului
- aplicarea elementelor de decor pe tort si macheta
- folosirea si aplicarea imaginilor comestibile pe tort/macheta
- aplicarea colorantilor metalizati pe pasta de zahar
- realizarea elementelor decorative din pasta de zahar
- construirea unui etaj fals intr-un tort
Pret curs: 1550 lei

Candy Bar/Dessert Bar
30-31 octombrie 2023
Candy bar-ul sau masa dulce este vedeta oricarui eveniment! Haideti sa invatam impreuna cum se realizeaza si ce produse se pot realiza sau se recomanda a se realiza intr-un astfel de eveniment.
Nivel curs: intermediar
SOLD OUT
Retetele realizate in cadrul acestui curs includ:
- mini tarte
- choux
- produse de confiderie
- monoportii
- cookies
- verine (deserturi la pahar)
- bezele
- macarons
Pret curs: 1550ron

Naked Cakes
6-7 noiembrie 2023
Torturile stil Momofuku sunt torturi al caror punct central este gustul! Aspectul nu face decat sa puna in valoare si mai mult gustul precum si texturile prin straturile expuse. Sunt in esenta torturi naked, iar variantele propuse de noi sunt adevarate explozii de aroma si gust, dar cu zahar in cantitate mai mica.
Nivel curs: incepatori/intermediar
SOLD OUT
In cadrul acestui curs vom realiza 6 retete de torturi, combinatii indraznete, torturi ce pot fi reproduse si acasa cu usurinta, retete ce pun accent pe gust si textura! Avantajul acestor torturi este faptul ca timpul petrecut asupra lor se concentreaza strict pe gust si textura, iar aspectul final wow deriva de fapt tocmai din acest fapt! Straturile la vedere ne permit sa admiram frumusetea texturilor si creeaza un gen de asteptari usor de indeplinit apoi prin degustare.
Retetele realizate in cadrul acestui curs sunt:
- Cherry on Top – Tort cu cirese, tonka si ciocolata neagra
- Pumpkin Spice – tort cu dovleac, miez de nuca si mango
- Raspberry Shine – tort red velvet cu zmeura, iaurt si trandafir
- Coconutty – tort cu nuca de cocos si ananas
- Damasco – tort cu ciocolata, mix de nuci si caise
- Reteta bonus – Apple Orchard – tort cu mere si scortisoara
Pret curs: 1550 lei

Torturi de Eveniment
13-14 noiembrie 2023
Torturile de eveniment sunt torturi dedicate evenimentelor speciale din viata voastra! Sunt torturi inalte, gandite pentru a fi etajate la nevoie si combina texturi si gusturi interesante, variate.
Nivel curs: incepatori/intermediar
Retetele realizate in cadrul acestui curs sunt:
- Frutti – tort cu fistic, mango si capsune – un tort racoritor cu o sectiune diferita si interesanta, al carui gust imi aminteste de vara
- Baileys – tort cu lichior Baileys, ciocolata neagra si alune de padure – este tortul dedicat iubitorilor de ciocolata, insa alaturi de lichiorul Baileys si alune, fiecare lingurita de tort este o explozie de arome si textura
- Spicy – tort cu fructul pasiunii si scortisoara – aceasta combinatie de arome a fost o revelatie pentru mine! Dar cat de bine se combina totul alaturi de ciocolata cu lapte din crema!
- Tonka – tort cu ciocolata cu lapte, pere si tonka – deci contine si el ciocolata, gustul este mai putin pregnant, permitand perelor si condimentului tonka sa straluceasca. Este un tort delicat, parfumat, cu o textura minunata!
- Arra – tort cu cafea si miez de nuca – cafeaua in prajituri este o parte a cofetariei care ma fascineaza, asa ca trebuia sa o bifez si de aceasta data. In combinatie cu miezul de nuca caramelizat, acest tort dezvaluie un desert perfect!
- Fresko – tort cu iaurt, piersici si cardamom – acest tort este definitia prospetimii! Crema de iaurt, insertia de zmeura si piersici si blatul cu cardamom fac din acest tort o delicatesa!
Pret curs: 1550ron

Cozonac si placinte
27 noiembrie 2023
Cozonacul este regele deserturilor romanesti! Iar alaturi de placinta reprezinta esenta copilariei multora dintre noi cand bunica ne indulcea cu ce stia ea sa faca mai bine!
Nivel curs: incepatori
In cadrul acestui curs realizam reteta clasica de cozonac (cu miez de nuca si cacao), precum si placinta cu branza si placinta cu dovleac cu foi subtiri de casa.
Pret curs: 790ron

Rulade Moderne
2 decembrie 2023
Ruladele sunt deserturi atat de speciale, adesea insa uitate! Mi-am propus ca prin acest curs sa le redam stralucirea si sa le transformam in deserturi de top, ce pot sta cu usurinta alaturi de orice alt desert al cofetariei internationale.
Nivel curs: incepatori
In cadrul acestui curs realizam urmatoarele retete:
- Rulada Hazelnut (ciocolata, caramel, alune de padure)
- Rulada Exotic (mango, fructul pasiunii, vanilie)
- Rulada de bezea cu nuca de cocos si fructe de padure
- Rulada Tiramisu (mascarpone, ciocolata cu lapte, cafea)
- Rulada cu fructe rosii si vanilie
Retetele pot fi inlocuite pana la momentul cursului cu altele asemanatoare, in functie de disponibilitatea anumitor ingrediente.
Pret curs: 790 lei

Naked Cakes
11-12 decembrie 2023
Torturile stil Momofuku sunt torturi al caror punct central este gustul! Aspectul nu face decat sa puna in valoare si mai mult gustul precum si texturile prin straturile expuse. Sunt in esenta torturi naked, iar variantele propuse de noi sunt adevarate explozii de aroma si gust, dar cu zahar in cantitate mai mica.
Nivel curs: incepatori/intermediar
In cadrul acestui curs vom realiza 6 retete de torturi, combinatii indraznete, torturi ce pot fi reproduse si acasa cu usurinta, retete ce pun accent pe gust si textura! Avantajul acestor torturi este faptul ca timpul petrecut asupra lor se concentreaza strict pe gust si textura, iar aspectul final wow deriva de fapt tocmai din acest fapt! Straturile la vedere ne permit sa admiram frumusetea texturilor si creeaza un gen de asteptari usor de indeplinit apoi prin degustare.
Retetele realizate in cadrul acestui curs sunt:
- Cherry on Top – Tort cu cirese, tonka si ciocolata neagra
- Pumpkin Spice – tort cu dovleac, miez de nuca si mango
- Raspberry Shine – tort red velvet cu zmeura, iaurt si trandafir
- Coconutty – tort cu nuca de cocos si ananas
- Damasco – tort cu ciocolata, mix de nuci si caise
- Reteta bonus – Apple Orchard – tort cu mere si scortisoara
Pret curs: 1550 lei
Buna seara,cât costă cursul de Torturi Clasice din 11/12 martie?
Multumesc!
Buna dimineata, pentru orice detalii despre curs va rog e-mail la pastry.workshop@gmail.com
Bună seara! Cat costa cursurile pt torturile de evenimente?
Buna ziua, v-am scris un e-mail!
Buna ziua! care este pretul pentru cursul de petit gateaux si candy bar din luna mai, va rog? Se pot urmari si online? Multumesc!
Buna ziua, sunt cursuri doar cu prezenta fizica. Restul de detalii v-am scris in e-mail. Multumesc!
Bună ziua! Mă interesează cât costă cursul de candy bar, cât costă?
Buna ziua! V-am scris un e-mail cu detalii.
Buna ! Ma interesează cât costa un curs
Buna ziua, v-am scris un e-mail.
Bună, Ma interesează cât costa cursul candy bar și torturi de evenimente
Buna ziua, v-am scris un e-mail.
. Bună ziua..cât costă un curs de candy bar???
Mulțumesc
Buna ziua, pentru orice detalii va rog e-mail la pastry.workshop@gmail.com
Bună ziua,
Ma interesează și pe mine oferta de preț pt toate cursurile, dacă se poate.
Mulțumesc!
Buna ziua.
Scrieti, va rog, email la olguta.oana@gmail.com
Bună ziua!
As dori sa aflu preturile.
Mulțumesc.
Buna seara,
V-am scris un e-mail.
Multumesc!
Buna ziua, m-ar Interesse preturile cursurilor din luna august! Va mulțumesc mult și va felicit pentru rezultatele deosebite de la cursuri!
Buna ziua,
V-am scris un e-mail.
Multumesc pentru sustinere si incredere!
As vrea sa stiu care sunt cursuri online. Eu nu voi putea fi, fizic, niciodata, la niciun fel de curs, data fiind distanta care ne desparte
Buna seara, pentru ateliere online va rog studiati acest link: https://pastry-workshop.ro/courses/ Multumesc!
Buna seara,eliberati vreo diploma sau adeverinta de curs?
Buna seara,
Oferim diploma de participare.
Multumesc!
Buna seara!.
Va rog, care sunt preturile pentru cursuri?
Buna seara! Îmi puteți spune ce preț au cursurile de vara?
Buna seara,
V-am scris un e-mail.
Multumesc!
Buna ziua,as dori sa știu cât costă cursul pt torturile de eveniment?
Mulțumesc
Buna ziua,
V-am raspuns pe e-mail.
Multumesc!
Bună ziua,va rog să-mi spuneți prețul la cursul ,,Torturi etajarea,, din 16- 17 septembrie 2022,mulțumesc!
Bună ziua! As dorii și eu preturile la toate cursurile. Mulțumesc frumos!
Buna ziua,
V-am raspuns pe e-mail.
Multumesc!
Cat costa toate cursurile ? si daca eliberati diploma ,atestat ! Astept raspunsul d-voastra cu interes!
Buna ziua,
V-am raspuns pe e-mail.
Multumesc!
Buna seara. Va rog un pret pentru cursul de candy bar. Mulțumesc!
Buna seara,
V-am raspuns pe e-mail.
Multumesc!
Bună seara
În ce perioada aveți cursuri pentru cozonaci și plăcinte ?
Mulțumesc
Buna ziua,
https://pastry-workshop.ro/courses/cozonac-si-babka/
Multumesc!
Mulțumesc:)
Buna seara, doresc si eu oferta pe mail. Pentru toate cursurile, dar si pentru Candy bar sau restul cursurilor individuale.
Buna seara ,sunt hipoacuzic din Ploiesti ,as dori sa aflu preturile sau gratuit pentru handicap ? Multumesc
Buna ziua,
V-am raspuns pe e-mail.
Multumesc!
Buna ziua. Cat costa cursursul di 27-28 ianuarie??
Buna seara,
V-am raspuns pe e-mail.
Multumesc!
Buna seara,cât costă cursul de Torturi Clasice din 12 -13 mai 2023?
Multumesc!
Buna ziua!
Pentru detalii si inscrieri olguta.oana@gmail.com
V-am raspuns pe e-mail!
Buna seara ma intereseaza cat costa un curs si in cate zile se face?
Buna ziua,
V-am raspuns pe e-mail!
Buna seara.
Puteti sa imi spuneti locatia atelierului,va rog?
Va multumesc!
Buna ziua,
Cursurile au loc in atelierul Pastry Workshop din București, zona metrou Eroilor.
Multumesc!